Het project BRIC

Project BRIC is een pedagogische tool om docenten, de bouwsector en het onderwijs te sensibiliseren en te informeren over de circulaire economie.

Het project is evolutief en de verschillende sectoren werken er transversaal aan. Het richt zich tot alle auditors (of leerlingen). Het biedt ook de kans om na te denken over de praktijk van de beroepen om onder meer inzicht te krijgen in het beheer van bouwafval voor een bouwvakker, het beheer van een energiezuinig verwarmings-, ventilatie- en verlichtingssysteem, de bouw van meubilair met recuperatiemateriaal maar ook het concept van de circulaire economie in lessen en bijscholingen, en bij toekomstige bedrijfsleiders in het Brussels Gewest.

10 projectmaanden tot juni 2021

Ofwel jaarlijks: 4 maanden bouwen, 4 maanden gebruik van de module (meetings, workshops, lessen, conferenties, ontmoetingen met de partners enz.) en 2 maanden afbreken. Deze schoolkalender gaat van september tot juni.

efp

efp is een centrum voor alternerende opleidingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het verwelkomt jaarlijks meer dan 6000 personen en heeft als missie:

  • De opleiding van toekomstige zelfstandigen en/of werknemers van hoofdzakelijk kleine bedrijfjes en kmo's
  • Ieders vaardigheden actualiseren en ontwikkele
  • De activiteiten van mensen die dat wensen een nieuwe richting geven
  • Projectdragers-ondernemers begeleiden
  • Een snelle tewerkstelling mogelijk maken
Façade de l’efp - BRIC

Op basis van het principe van de alternerende opleiding biedt het efp, in partnerschap met het sfpme, een breed scala van opleidingen aan die de deuren openen naar bijna 200 beroepen. Onze opleidingen zijn bestemd voor jongeren, volwassenen, werkzoekenden, mensen in professionele omscholing, en ook voor werknemers en zelfstandigen die hun vaardigheden willen verbeteren.